Aangezien tandheelkunde een uiterst specifiek en gevarieerd type activiteit is, heeft Axis Dental bijzondere aandacht besteed aan de ontwikkeling van haar producten en heeft zij een breed assortiment ontwikkeld om alle verschillende activiteiten te verzekeren.

DLC (Diamond-Like Carbon) diamant- en wolfraamcarbide boren

Proxo en Ortho Bestanden

Z, GF- en microbereidingsdiamanten en parodontale boren

Een dunne laag koolstof wordt op deze boren bevestigd zodra ze klaar zijn. Dankzij deze speciale behandeling kunnen we de diamantkorrels steviger bevestigen en de weerstand van de snijlagen van wolfraamcarbide verhogen. Diamanten zijn in staat om een aantal zeer complexe werken op te lossen, zoals het snijden van lithiumdisilicaat en zirkoniumoxide, aangezien wolfraamcarbide de afwerking van lithiumdisilicaat verzekert en microscheurtjes vermijdt die deze restauraties verzwakken.

Proxo-bestanden hebben toegang tot moeilijke gebieden en hoeken waar ruimers niet kunnen komen; de beweging van de zaag zorgt voor soepel werken met perfecte controle over de te verwijderen stof.

Ortho-bestanden ondersteunen orthodontie-werk, waar tegenwoordig veel vraag naar is. De benodigde ruimte om de positionering van tanden op te lossen, wordt verkregen dankzij deze specifieke bestanden die zijn gemaakt om aanzienlijke laterale inspanningen te ondersteunen die tijdens de interventie zijn gecreëerd.

Z-boren combineren 2 verschillende diamantkorrels die (indien aanwezig) vrije ruimtes bedekken om het schurende effect en comfort van het product te verbeteren.

Het GF-model heeft twee soorten korrels op twee verschillende locaties, de zijkant heeft een sterke korrel (G voor groen) voor een efficiënte vulling en de extremiteit heeft een zeer fijne korrel (F voor fijn), wat zorgt voor een perfecte afwerking. De microvoorbereidingsboren zorgen voor een soepele interventie dankzij een zeer klein actief deel en perfect zicht tijdens de interventie, met behulp van een zeer dunne handgreep.
Parodontale boren zijn zeer specifiek, zowel vanwege hun lengte als de noodzaak om bij lage omwentelingen te draaien vanwege hun hoekverbinding.